X بستن تبلیغات
X بستن تبلیغات
header
متن مورد نظر

خواص و ارزش غذایی و دارویی قارچ صدفی

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

قارچهای صدفی دارای درصد بالایی از پروتئین با قابلیت جذب بالا در بدن میباشند و از آن مهمتر اکثریت اسید های آمینه ضروری و غیر ضروری بدن را دارا میباشند ۰ مطالعات و تحقیقات نشان داده است که ۱۸ نمونه از ۲۰ نمونه اسید های آمینه سازنده پروتئین های بدن در قارچ های صدفی وجود دارد۰ و به همین خاطر جایگزین مناسبی برای گوشت خواهد بود و بدون خطرات احتمالی مصرف گوشت ( مانند بیماری جنون گاوی که موجب مرگ انسان میشود) میتوان آنرا مصرف کرد و از عوارض و آلودگیهای گوشت قرمز در امان بود۰ میزان پروتئین قارچ صدفی حدود دو برابر حبوبات ( نخود- لوبیا- عدس و۰۰۰ ) میباشد

قارچهای صدفی دارای درصد بالایی از پروتئین با قابلیت جذب بالا در بدن میباشند و از آن مهمتر اکثریت اسید های آمینه ضروری و غیر ضروری بدن را دارا میباشند ۰ مطالعات و تحقیقات نشان داده است که ۱۸ نمونه از ۲۰ نمونه اسید های آمینه سازنده پروتئین های بدن در قارچ های صدفی وجود دارد۰ و به همین خاطر جایگزین مناسبی برای گوشت خواهد بود و بدون خطرات احتمالی مصرف گوشت ( مانند بیماری جنون گاوی که موجب مرگ انسان میشود) میتوان آنرا مصرف کرد و از عوارض و آلودگیهای گوشت قرمز در امان بود۰ میزان پروتئین قارچ صدفی حدود دو برابر حبوبات ( نخود- لوبیا- عدس و۰۰۰ ) میباشد۰ این قارچ حاوی تعداد زیاد ی از ویتامین های محلول در آب و محلول در چربی از قبیل تیامین یا ( B 1 ) و اسید فولیک و پیریدوکسین و توکوفرول میبا شد که از این لحاظ شبیه سبزیجات و میوه ها بوده و در واقع مصرف این نوع قارچ به منزله مصرف همزمان گوشت و سبزی است و خواص هر دو گروه را دارد۰ معمولا مقدار ویتامین های قارچ های صدفی از سبزیجات هم بیشتر است به طوریکه ۳ گرم قارچ صدفی قادر است نیاز روزانه شخص به ویتامین B 12 را تامین کند ( کمبود این ویتامین باعث کم خونی و ضایعاتی در مغز و ستون فقرات میشود ) ۰ ۱۰۰ گرم قارچ صدفی قادر است ویتامین C روزانه بدن و بیش از ۲۵ درصد نیاز افراد به ویتامین های محلول در آب را تامین نماید ۰ قارچ صدفی فاقد کلسترول و چربیهای مضر میباشد و تاکنون ۱۴ اسید چرب مفید وضروری بدن در آن کشف شده است ۰ به علت نداشتن کلسترول برای افراد چاق ودارای فشار خون بسیار مناسب میباشد ۰ این قارچ واجد قند های فراوانی مثل فروکتوز و مانیتول ساکروز و بر حسب وزن تر قارچ ۳ تا ۲۸ درصد وزن آن از کربو هیدرات تشکیل یافته است و ارزش مواد انرژی زا ی آن به ازا هر ۱۰۰ گرم ماده خشک ۸۵ تا ۱۲۵ کیلو ژول ( ۲۶۱ تا ۳۲۹ کیلو کالری ) میباشد بنابراین برای رژیم های غذایی کم انرژی بسیار مناسب میباشد ۰ به تازگی محققان از بعضی گونه های قارچ خوراکی موادی استخراج کرده اند که توانسته اند داروی ضد بیماری ایدز بسازند وار آ نجایی که ایدز باعث از کار افتادن سیستم ایمنی میگردد با ورود این مواد مشتق از قارچ به درون خون سیستم ایمنی تقویت می گردد۰ قارچ های صدفی باعث افزایش تواناییهای اعصاب مغز و سیستم مغزی میشوند همچنین دردرمان نا شنوایی مزمن به کار میروند ۰ از قرص های تهیه شده با قارچ هاجهت درمان زخم معده و التهاب ها وتومورهای دستگاه گوارش استفاده میشود ۰ همچنین در درمان سرطان ریه –یبوست –تب – از آنها استفاده میشود و از آنجایی که قادرند چربی و قند خون را کنترول کنند خطر حمله قلبی را کاهش میدهند ۰ در ضمن بر روی کلیه و کبد اثر مطلوبی دارد۰ قارچ استخوانها را تقویت و خستگی را رفع و کمبود ویتامین D را جبران میکند۰ افرادی که مدت طولانی در تخت هستند ویا اصولا بیرون نمیروند غالبا از کمبود ویتامین D رنج میبرند و این امر به استخوانها ی آنها صدمه میزند ۰ ویتامین D باعث میشود که کلسیم در روده جذب شده و سریعادر استخوانها به کار رود ؛ افراد مسن غالبا به پوکی استخوان مبتلا هستند و با یستی از رژیم غذایی استفاده کنند که دارای این ویتامین باشد بنابراین مصرف قارچ صدفی بسیار مناسب و ضروری به نظر میرسد ۰ در ضمن در زمستان باید مصرف قارچ را دو برابر کرد چون کمتر از نور خورشید بهره میبریم ۰ به افرادی که پوکی استخوان دارند و یا در بستر هستند توصیه میشود حتی الامکان در هر هفته ۳ بار ودر هر بار ۲۰۰ گرم قارچ صدفی مصرف نمایند و بهتر است این غذا با شیر ویا محصولات لبنی خورده شود۰ برای اینکه تمام مواد مغذی از مواد غذایی جذب شوند نیاز به ویتامین های گروه B می باشد و قارچ صدفی یک دسته از این ویتامین های سوخت و ساز را تامین میکند؛ برای اینکه انسان زود خسته و کم حوصله نشود اعصاب هم نیاز به ویتامین B 2 دارد۰ قارچ خوراکی صدفی دارای املاح و مواد معدنی فراوانی میباشد از جمله: فسفر –کلسیم –پتاسیم –آهن مس –منگنز –مولیبدن- منیزیم و روی۰ تهبه کننده : زهرا علیزاده دبیر دبیرستان و پیش دانشگاهی رضویه تاریخ : هفتم خرداد ماه ۱۳۸۴

ارسال نظر