X بستن تبلیغات
X بستن تبلیغات
header
متن مورد نظر

ایران هشتمین تولیدکننده عسل در جهان است

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

زنبور عسل

ایران هشتمین تولیدکننده عسل در جهان است

رئیس موسسه تحقیقاتی علوم دامی کشور گفت: ایران هشتمین کشور تولید کننده عسل در جهان به شمار می‌رود.

مرتضی رضایی با اشاره به وجود شش میلیون و ۹۰۰ هزار کندوی زنبور عسل در کشور گفت: سال گذشته ۷۷ هزار تن عسل در کشور تولید شد که به معنای تولید ۱۱ کیلوگرم عسل به ازای هر فرد ایرانی است.

وی با بیان اینکه محصولاتی همچون شیر، مرغ، تخم مرغ و گوشت قرمز جز محصولات استراتژیک به شمار می‌رود گفت: این محصولات نقش غیرقابل انکاری در امنیت غذایی کشور دارد.

رئیس موسسه تحقیقاتی علوم دامی کشور از تولید ۹ میلیون ۲۰۰ هزار تن شیر در سال گذشته خبر داد و گفت: با این میزان تولید سرانه تولید شیر کشور در سال ۹۴ به ۱۱۰ کیلوگرم رسید.
رضایی به برنامه‌های اقتصاد مقاومتی در حوزه دامپروری و کشاورزی اشاره و تصریح کرد: ۵۰ درصد برنامه‌های این سیاست به حوزه کشاورزی و دامپروری به خصوص امنیت غذایی باز می‌گردد.
وی با بیان اینکه تولید محصولات دامپروری از ابتدای سال ۹۵ تاکنون نسبت به مدت مشابه سال گذشته پنج تا شش درصد رشد داشته است توضیح داد: در سال گذشته ۹ میلیون و ۲۰۰ هزار تن شیر در کشور تولید شد که با این میزان تولید سرانه تولید شیر در کشور به ۱۱۰ کیلوگرم می‌رسد.
رئیس موسسه تحقیقاتی علوم دامی کشور ادامه داد: میانگین تولید شیر در جهان ۱۷۰ کیلوگرم است اما در ایران تا پایان برنامه ششم این رقم باید به ۱۶۰ کیلوگرم برسد.
رضایی اعلام کرد: سال ۹۴ حدود ۸۱۰ هزار تن گوشت قرمز در کشور تولید شد، این رقم کمتر از نیاز داخلی است و این کمبود از طریق واردات تامین شد.
وی افزود: در حال حاضر سرانه تولید گوشت قرمز در کشور ۱۰٫۵ کیلوگرم است و تا پایان برنامه ششم باید یک کیلوگرم به این رقم اضافه شود.
این مسئول در ادامه گفت: ایران در زمینه رشد تولید مرغ جز نخستین کشورهای جهان است به طوری که در سال ۹۴ تولید مرغ کشور به بیش از ۲ میلیون ۱۰۰ هزار تن رسید.
رضایی اضافه کرد: مرغ منبع مناسبی برای تامین پروتئین محسوب می‌شود و قرار است تا پایان برنامه ششم توسعه تولید این محصول به ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تن برسد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود از تولید ۹۳۰ هزار تن تخم مرغ در سال ۹۴ خبر داد و گفت: تا پایان برنامه ششم تولید این محصول نیز باید به یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن برسد.

ارسال نظر