X بستن تبلیغات
X بستن تبلیغات
header
متن مورد نظر

خط تولید

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

خط تولید: دو نوع محصول اصلی و فرعی وجود دارد که محصول اصلی آن قند و شکر و محصول فرعی آن انواع تفاله ها و ملاس:

انواع  تفاله ها : تفاله خشک و آبکی و برشته :

در پروسه تولید قندی که تولید می کنیم اول شکر خود به خود تولید می شود. شکر را دوبار حل می کنیم و در یک سری دستگاه ها و توربین ها به قند تبدیل می شوند. به لحاظ خط تولید در یک خود هستند. اما تولید قند نسبت به شکر ادامه همین پروسه شکر است و دو چند مجذازهم نیستند. یعنی چغندر تبدیل به شکر می شود بعد تبدیل به قند می شود. اگر بخواهیم شکر بگیریم همین جا قطع می کنیم در غیر این صورت پروسه را ادامه می دهیم و تبدیل به قند می کنیم. حال با توجه به نیازهایی که احساس می شود مردم مثل گذشته فکر نمی کنند. یعنی این طور نیست که قند را در کیسه های ۵۰ و ۶۰ کیلویی بریزید. الان مردم آرام آرام به سمت راست بودن حرکت می کنند. به خاطر همین اگر بخواهند ارزش افزوده ایجاد کنند. قند رو خرد می کنند و در بسته های ۲۰۰/۱ کیلوگرمی و ۵ کیلویی و ۱۰ کیلویی بسته بندی می کنند و در بازار عرضه می کنند و برای شکر هم همین پروسه را انجام می دهند و با توجه به نیازهای بازار بسته بندی را متنوع می کنند که همین یک ارزش افزوده ایجاد می کند و هم می توان با توجه به نیازهای مشتری اجناس را به فروش می رساند.

اما در مورد ملاس و تفاله: ملاس را نمی توانند کاری کنند. فقط در یک سری مخازن ریخته می شوند. از آنجا انتقال داده می شود به یک سری کارخانجات الکل سازی و خوراک دام. چون دارای یک درصد قند است

خط تولید: دو نوع محصول اصلی و فرعی وجود دارد که محصول اصلی آن قند و شکر و محصول فرعی آن انواع تفاله ها و ملاس:

انواع  تفاله ها : تفاله خشک و آبکی و برشته :

در پروسه تولید قندی که تولید می کنیم اول شکر خود به خود تولید می شود. شکر را دوبار حل می کنیم و در یک سری دستگاه ها و توربین ها به قند تبدیل می شوند. به لحاظ خط تولید در یک خود هستند. اما تولید قند نسبت به شکر ادامه همین پروسه شکر است و دو چند مجذازهم نیستند. یعنی چغندر تبدیل به شکر می شود بعد تبدیل به قند می شود. اگر بخواهیم شکر بگیریم همین جا قطع می کنیم در غیر این صورت پروسه را ادامه می دهیم و تبدیل به قند می کنیم. حال با توجه به نیازهایی که احساس می شود مردم مثل گذشته فکر نمی کنند. یعنی این طور نیست که قند را در کیسه های ۵۰ و ۶۰ کیلویی بریزید. الان مردم آرام آرام به سمت راست بودن حرکت می کنند. به خاطر همین اگر بخواهند ارزش افزوده ایجاد کنند. قند رو خرد می کنند و در بسته های ۲۰۰/۱ کیلوگرمی و ۵ کیلویی و ۱۰ کیلویی بسته بندی می کنند و در بازار عرضه می کنند و برای شکر هم همین پروسه را انجام می دهند و با توجه به نیازهای بازار بسته بندی را متنوع می کنند که همین یک ارزش افزوده ایجاد می کند و هم می توان با توجه به نیازهای مشتری اجناس را به فروش می رساند.

اما در مورد ملاس و تفاله: ملاس را نمی توانند کاری کنند. فقط در یک سری مخازن ریخته می شوند. از آنجا انتقال داده می شود به یک سری کارخانجات الکل سازی و خوراک دام. چون دارای یک درصد قند است.

و تفاله هم که یک سری تفاله خشک است که خوبی تفاله خشک اینکه ماندگاری طولانی دارد و به مدت یک سال نگهداری می شود. تفاله خشک که خود به دو نوع است یک تفاله برک و دوم تفاله فشنگی است و تفاله آبکی و برشته به دلیل این که ظرفیت کار خودشون پایین است. ماندگاری آن کم است و بیشتر از ۱۰ روز نمی توانند نگهداری کنند.

در خط تولید چند نوع قند تولید می کنید؟

یک نوع قند توید می شود اما به لحاظ بسته بندی فرق می کند. قندی که در کیسه های ۴۵ کیلویی است و قندی که در کارتون های ۱۰ کیلویی است اما به لحاظ بسته بندی متنوع است. همین قند را به وسیله دستگاههایی خورد می کند که به صورت حبه قند در می آید. بعد آنها را بسته بندی می کنند. طی یکی دوسال اخیر به دلیل تنوع بازار بسته بندی را تنوع می کنند ولی محصول هیچ تغییری نکرده.

آیا به جز قند و شکر به چیز دیگری فکر کرده اید که تولید کنید یا فقط قند و شکر است؟

خیر، فقط قند و شکر اینکه قند با طعم های متنوع تولید کنند.

خروجی های محصول:

کیفیت: با توجه به این که یک                 در انحصار دوست بوده ما به لحاظ کیفیتی نماینده IJI هاییی داریم که سازمانهای استانداردند که محصولات در پروسه تولیدات از ابتدا تا انتها تماماً توسط کارشناسان IJI به نوعی مورد بررسی قرار می گیرند و کیفیت را مورد بررسی قرار می دهند.

هزینه: این کارخانه کارخانه ای است که حداقل ۴۰ سال است که کار می کند. این تکنولوژی در مقایسه با تکنولوژی روز واقعاً از تکنولوژی کاربر برخوردار است. یعنی یک کارخانه ۲۰ هزار تنی دارای ۴۰ کارگر است. در صورتی که یک کارخانه ۴ هزار تنی مثل این کارخانه دارای ۱۰۰۰ نفر کارگر است. از طرف دیگر با توجه به اینکه عمر مفید دستگاهها تمام شده قطعاً به لحاظ هزینه و قیمت تمام شده ما همیشه در قیمت تمام شده بیشتری نسبت به استانداردهای امروزی برخورداریم که یکی از دلایلی است که این صنعت نمی تواند رقابت کند.

بهره وری: متأسفانه آنچه که از استانداردها بدست می آید بهره وری نیروی انسانی در ایران ازاء هر ۸ ساعت کار شاید یک ساعت مفید هم نداشته باشد که باقی ساعات اضافی است.

عملکرد: اما عمکلرد شرکت با توجه به شرایطی که دارد و معضلاتی که طی یکی دوسال گذشته پیش آمده تا سال ۵۴ این شرکت از سود خوبی برخوردار بوده و شرایط خوبی بود. دولت حمایت های خاص خود را داشته. این شرکت به ازاء هر کیلو تولید ۱۲۰ هزار تومان یارانه می گرفته و سود شرکت هم سود قابل قبولی بوده اما در سالهای ۸۵ و ۸۶ به دلیل صادرات بیش از حد شکر خام و به نوعی اشباع شدن بازارها مجبور بودن محصولات را زیر قیمت بفروش برسانند که طی یکی دو سال گذشته از سود قابل قبولی برخوردار نبودیم.

 

 

تحویل کالا : تا چند سال پیش  سیستم طوری بود که دولت اگر می خواست قندیا شکری را خریداری کند قبل از آن با شرکت قرارداد می بست و وجه آن را پرداخت می کرد بعد جنسی را تحویل می دادند اماالان طی یکی دوسال گذشته دولت هیچگونه خریدی از انها نمی کند و جنس در انبار می ماند در این صورت اگر مشتری منعقدی وجود داشته داشت آنها را خریداری می کند

انعطاف پذیری : چون تکنولوژی یک تکنولوژی قدیمی است این شرکت از انعطاف پذیری بسیار ضعیفی برخوردار است و محصولی که تولید می شود در حد قند و شکر بسنده شده و بیشتر از آن نیست ولی هر ساله دنبال آن هستند که ظرفیت را بالا ببرند

یعنی در شکر خام که ۵۰۰ تن مصرف می کردند سعی می کنند با یک سری تغییرات این مصرف را به ۶۰۰ یا ۷۰۰ تن در ۲۴ ساعت برسانند .

نوع آوری : این شرکت فقط به دنبال این است که محصولاتی تولید کنند که با طعم های جدید و تنوع یا بسته بندی هایی را داشته باشیم در ابعاد مختلف ، طوری که مشتری قبول کند و این شرکت بتواند ارزش افزوده داشته باشد .

زیرسیستم

ضایع : کدام یک از محصولات را از بیرون خریداری می کنید؟

یکی از مواد اولیه یا محصولات موردنیاز بحث خرید چغندر است که به بقاء و حیات شرکت هم تأثیر می گذارد.

با توجه به قراردادی که بین کشاورزان چغندر بسته می شود پیمانکاران شروع به مصاحبه گرفتن می کنند و در قبال آن کشاورزان چغندر کشت می کنند و بعد از برداشت به این شرکت می دهند.

اما محصولات دیگری که در جهت تأمین آن با مشکل روبرو نیستند سنگ آهک و آهک مصرفی و کک مصرفی است.

و اما یک بحث جالب هم اینکه کارخانه قند خودش یک کارخانه است ولی چند کارخانه اطراف خودش دارد مثلاً برق: که این کارخانه یک نیروگاه برق دارد که برق کارخانه را تأمین می کند یا برای سنگ آهک که یک کارخانه آهک دارد که سنگ را در معدن می آورند و در کوره ها ذوب می کنند و آهک آن مورد استفاده قرار می گیرد.

برنامه ریزی:

ساعت کاری و مرخصی طبق قانون کار برای کارگران تعریف شده با اینکه در زمان تولید  24 ساعته کارخانه درحال تولید است ولی کارگران شیفت، شیفت کار می کنند. ولی یک کارگر چقدر در روز کار می کند و به ازاء هر ساعت کار چقدر باید به اون دستمزد بدهند و در هنگام اضافه کاری برای هر ساعت چقدر دست فرد بدهند. اینها چیزهایی است که در قانون کار برای یک کارگر تعریف شده و اینکه این کارخانه از هیچ کسی سبکی پیروی نمی کند. بلکه در واسطی از سبک رابطه مداری و وظیفه مداری است.

تکنولوژی: این کارخانه **** تکنولوژی از یک تکنولوژی قدیمی برخوردار است که شاید امروزه هم فقط به درد کشورهای جهان سوم مثل ایران بخورد و در کشورهای اروپایی از این تکنولوژی دیگر استفاده نمی کنند.

منابع انسانی

آیا این شرکت اتحادیه کار دارد یا نه؟ اگر دارد به چه شکلی است؟

اتحادیه کار ندارد ولی شورای اسلامی کار دارد که شورای اسلامی کار براساس قانون کار در حد کارگاههای بالای ۵۰ نفر برگزار می شود که کارگران از بین خودشان چند نفری به عنوان اعضای شورا را انتخاب می کنند . از بین آنها یک نفر هم می تواند در جلسات هیئت مدیره شرکت کند و به نوعی تمام رابطه کارگران و کارفرمایان را از طریق شورا انجام دهد.

و اما در مورد خدمات رفاهی کارگر که یک سری منازل سازمانی است که در اختیارکارگران شرکت قرار می دهند و هفته ای یکبار یک سرویس رایگان برای اعضاء خانواده که مختلف اجناس در اختیار کارگران قرار می گیرد و در مورد نهار و شام هزینه آنها پرداخت می شود.

حفاظت های ایمنی کارخانه

۱-شناسایی و ارزیابی خطرات موجود

مهمترین عامل زیان آور در محیط کار کارخانه وجود صدای بالاتر از حد مجاز ۸۵ دسی بل می باشد که این مقدار برای ۸ ساعت کار در شبانه روز می باشد و با توجه به  ساعات کار بالا در کارخانه این حد مجاز باید کمتر نیز باشد که متاسفانه در اکثر نقاط کارخانه این سر و صدا بیشتر از حد مجاز می باشد . ( با توجه به صدا سنجی انجام شده طبق جدول پیوست )

صدای زیاد در محیط کار باعث خستگی شنوایی، کاهش هوشیاری و همچنین بر روی سیستم قلبی عروقی و تنفسی انسان نیز اثر می گذارد .  صدای زیاد باعث آسیب به اعصاب و روان کارگر نیز می گذارد و باعث کاهش بازده کاری و اشکال در ارسال و دریافت پیامها می گردد «مهمترین اثر صدای زیاد کاهش قدرت شنوایی است که کارگر فکر می کند به  صدای زیاد عادت می کند ولی در حقیقت به مرور زمان این افت شنوایی کارگر  است که باعث این تفکر غلط می گردد .

برای مقابله با این کار باید به کارگرانی که در معرض صدای بالا قرار دارند گوش هایی که روی گوش را می پوشانند تحویل داد و از آنها خواست که از آنها استقبال کنند ( با استفاده از روش تنبیه و تشویق )

ب) عامل بعدی گرد و غبار آهک و ذغال در محل کوره های آهک

گرد و غبار آهک و ذغال : به تنهایی زیان آور نیست و از نظر بیوشیمی بی اثر می باشد ولی معمولا به همراه آهک مقداری ترکیبات سیلیس نیز موجود می باشد که در درازمدت باعث فیبروز ریه ها می گردد که بر گشت پذیر نیست.

برای مقابله با این مشکل پیشنهاد می گردد به کارگران این قسمت ماکسهای تک فیلتر که قیمت مناسبی نیز دارند به کارگران تحویل داد .

 

 

صداسنجی بعضی از قسمتهای کارخانه به شرح زیر می باشد ( بر حسب دسی بل )

ردیف

محل صدا سنجی

شدت صدا

توضیحات

۱

استفن جدید طبقه پایین

۹۵-۹۳

دو الکتروپمپ

۲

کوره بخار  لهستانی

۹۳-۹۰

 

۳

کوره بخار آلمانی

۹۸-۹۵

 

۴

لوله انتقال بخار

۱۰۳

طبقه پایین کوره بخار

۵

دیفیزیون

۹۵-۹۳

 

۶

الک شکر پایین

۹۲

 

۷

شیر ریزی قند

۱۰۷-۱۰۵

به صورت منقطع

۸

تخلیه قند از قالب در توربین قند

۹۲

کنار ماشین های قند

۹

آپارات پخت ۳

۹۰

 

۱۰

آپارت پخت ۲

۹۰

 

۱۱

حوض چغندر طبقه بالا

۹۹

علاوه بر صدا میزان انتشار ارتعاش نیز خیلی بالاست

۱۲

آسیاب خلال

۹۲

 

۱۳

کوره آهک

۱۱۰-۱۰۰

محل بارگیری سنگ آهک جهت پخت

۱۴

توربین قند

۱۰۵-۹۵

تخلیه قالبهای خالی از روی نوار

۱۵

توربین برق

۹۵

 

 

۲- اقداماتی که جهت کاهش خطرات انجام گردیده است

الف – نصب حفاظ بر روی الکترو موتورها و کویلینگها جهت جلوگیری از برخورد کارگران با آنها البته بعضی از کویلینگها هنوز حفاظ ندارند و بعضی نیز توسط کارگران هنگام تمیز کردن و نظافت برداشته شده و دیگر بر جای خود قرار گرفته اند که باید دائما بازرسی شود و به مسئول قسمتها تذکر داده شود .

ب- تهیه و نصب کپسول های آتش نشانی به تعداد کافی در قسمتهای مختلف کارخانه

ج- تحویل کفش و لباس کار به کارگران

د- نصب حفاظ بر روی کانالهای هدایت چغندر از سیلوها به فابریک همچنین کانالهای موجود در داخل سالن تولید

ر- نصب جعبه کمکهای اولیه در اکثر قسمتهای کارخانه و تحویل لوازم کمکهای اولیه به قسمتهای مربوطه جهت اقدامات کمکهای اولیه

ز- انجام معاینات دوره ای جهت تعدادی از پرسنل در ابتدای سال ۱۳۸۵

ج : عامل بعدی گرد و غبار تفاله خشک کن به ویژه در محل دستگاههای پرس تفاله که این دستگاهها گرد و غبار تفاله را هم در داخل سالن و هم در محوطه کارخانه پراکنده می کنند و کارگرانی که در این قسمت کار می کنند در معرض گرد و غبار در حجم خیلی زیاد قرار دارند .

جهت مقابله با این مشکل استفاده از یک تهویه موضعی و همچنین تحویل ماکس های تک فیلتر به کارگران پیشنهاد می گردد .

  می باشد که چون سنگینتر از هوا می باشد بایک تهویه So2 د : عامل بعدی گاز

موضعی از کف می توان مانع پخش شدن آن در سایر قسمتهای تولید شد.

همچنین در محل تخلیه گوگرد از کامیون کارگرانی که کار تخلیه را انجام می دهند لوازم حفاظت ایمنی مناسب ندارند به این کارگران هنگام تخلیه باید ماکس فیلتر دار ، عینک لباس و کفش مناسب داده شود چون گرد و غبار گوگرد هنگام تماس با پوست با عرق و رطوبت موجود روی پوست واکنش داده و تولید اسید می نماید و باعث سوختگی پوست می گردد .

و: سرما

سرما زدگی ، یخ زدگی انتهای اعضا- بیماری های ریوی ، کلیوی ، رماتیسم ، افزایش حوادث ناشی از کار .

پوست مقاومت خود را از دست می دهد، نرمش و ارتجای بودن آن کاهش می یابد – ترک روی پوست به وجود می آید – فشار خون بیشتر می شود کار قلب بیشتر می شود عروق پر خون منجمد می گردند .

اقداماتی که می توان جهت کاهش خطرات و بهبود شرایط محیط کار انجام داد

۱- کارگرانی که به طور مستقیم با قند وش کر سر و کار دارند جهت انجام آزمایشات و گرفتن کارت بهداشت قبل از شروع بهره برداری به مرکز بهداشت شهرستان شیروان معرفی گردند .

۲- معرفی کارگرانی که هر کدام به نحوی در معرض عوامل زیان آورمحیط کار قرار دارند به طب کار جهت انجام آزمایشات دوره ای جهت آشنایی با مشکلاتی که هر کارگر دارد که این امر باعث می شود که هم خود کارگر از مشکلاتش اطلاع داشته باشد و در حد امکان ایمنی را رعایت نماید

۳- با توجه به ساعات کاری بالای کارخانه هنگام بهره برداری که خود عاملی است جهت خستگی و زمینه ای مناسب جهت ایجاد حادثه ، لذا باید مکانی وجود داشته  باشد تا کارگران بتوانند ساعتی را در طول شبانه روز کاری در آن استراحت و نهار صرف نمایند که در بعضی از قسمتها این مکان وجود ندارد و یا اگر هم وجود دارد وضعیت مناسبی ندارند .

به عنوان مثال در قسمت توربینهای قند اتاقی که جهت استراحت حدود یکصد نفر از کارگران در نظر گرفته شده است دارای مشکلات زیر می باشد

الف –کارگران جهت گرم نمودن اتاق از شعله های اجاقهای خوراک پذی استفاده می کنند که می توان با چند متر لوله کشی گاز یو نصب بخاری از خطرات احتمالی جلوگیری کرد ( بخاری نیز موجود می باشد )

ب- وضعیت بهداشتی اتاق نیز بسیاربد است اگر یکی از کارگران روزانه فقط یک ساعت مسئول نظافت اتاق شود و همچنین با تهیه دو عدد سطل آشغال این مشکل هم قابل حل است .

ج- تهیه آب لوله کشی جهت شستشو

۴- تهیه و تحویل لوازم و وسایل حفاظت و ایمنی فردی به کارگرانی که در معرض خطرهای گوناگون دارند و اموزش آنها جهت آشنایی با خطراتی که هر کدام از آنها را به نحوی تهدید می نماید و همچنین آموزش مسئول قسمتها جهت ملزم کردن کارگران به استفاده ازوسایل حفاظت فردی و بازرسی توسط مسئول ایمنی و بهداشت کارخانه به طور مرتب از قسمتها .

۵- وسایل حفاظت فردی ه به هر کارگر تحویل می گردد ازخود وی امضا گرفته می شود و یک نسخه از وسایل تحویل گیرنده در پرونده های پزشکی کارگران نگهداری گردد تا اگر در آینده حادثه ای برای کارگر اتفاق نیفتد کارخانه جهت ندادن وسایل حفاظت فردی به پرسنل زیر سوال نرود و دادن لوازم حفاظت فردی مناسب و

لباسهای مخصوص جوشکاری جهت جوشکاری

۶- احداث سیستم آتش نشانی آب تحت فشار جهت انبارهای محصول برای مقابله با خطرات آتش سوزی احتمالی

۷- تامین روشنایی معابر ، راه پله ها و محیط های پر خطر و تعویض سیستم برق کشی قسمتهای مختلف کارخانه نور و روشنایی از مهمترین شرایط محیط کار می باشد علاوه بر این که باعث بهتر دیدن اشیا می شوند باعث افزایش میل در رغبت کار، دقت عمل کارگر و در نتیجه و بازده کار می شود و مهمتر اینکه باعث کاهش حوادث ناشی از کار می گردد .

۸- تهیه لوازم اندازه گیری عوامل فیزیکی مثل صدا و نور جهت استاندارد نمودن شرایط نور و صدای محیط کار .

۹- احداث آشپزخانه و سلف سرویس جهت کارگران در سالهای آینده ، چون وضعیت خوردن غذا در کارخانه بسیار نامناسب می باشد و اکثر کارگران غذای مانده و یا جهت نهار با خود به کارخانه می اورند و آن را در شرایط نا مناسب تا ظهر نگهداری می نمایند و یا به صورت غیر بهداشتی آن را در محل کار خود تهیه می کنند

۱۰- ایزوله کردن محلهای پر خطر مانند ساختن اتاقکهای مخصوص جهت الکتروپمپهای پر سر و طدا جهت جلوگیری از انتشار سر و صدا به اطراف

۱۱- لایروبی وتمیز کردن کانالهای فاضلاب انسانی مربوط به شهرک و خانه های سازمانی .

 

 

 

 

 

 

ارسال نظر