لیست رایج‌ترین اصطلاحات در بازاریابی شبکه‌های اجتماعی

معنی اصطلاحات شبکه های اجتماعی

لیست جامعی از رایج‌ترین اصطلاحات در بازاریابی شبکه‌های اجتماعی که باید بدانید.

لیستی که در ادامه می‌خوانید شامل پرکاربردترین و مهمترین واژگان و اصلاحات حوزه شبکه‌های اجتماعی است.

دانستن این اصطلاحات می‌تواند برای تمامی فعالان این حوزه مفید و حتی لازم باشد.

عناوین مطلب:

به طور کلی حوزه بازاریابی دیجیتال و زیرمجموعه‌های آن چون خاستگاه داخلی ندارد، مملوء از اصطلاحات تخصصی و گاها عامیانه انگلیسی است که بسیاری از آنها حتی برگردان فارسی ندارند و به همان شکل در بین فعالین این حوزه جا افتاده‌اند. اما درهرحال، صرفنظر از وجود معادل فارسی برای این کلمات، باید معنا و کاربرد آنها را دانست.

لیست پیش رو تمامی واژگان و اصلاحات شبکه‌های اجتماعی را دربرندارد بلکه حاوی مهمترین آنهاست.

این لیست کاملا پویاست و به مرور کاملتر می شود، لذا هرازگاه به این صفحه سربزنید تا دانش خود را در این زمینه به‌روز نگه دارید.

1. @

نماد “at” که همه‌جا حضور دارد و به لطف گسترش آن در آدرس‌های ایمیلی، یکی از مهم‌ترین کاراکترها در ارتباطات امروزی ما است. در برخی رسانه‌های اجتماعی از این نماد برای فراخواندن نام کاربری افراد استفاده می‌شود.

2. #

یک هشت ضلعی که اگر از تلفن استفاده کرده باشید می‌دانید که از آن به عنوان علامت پوند نیز استفاده می‌شود. به عنوان هشتگ نیز شناخته می‌شود.

3. نرخ خروج (Abandonment rate)

درصدی از مشکلاتی که مشتریان در شبکه‌های اجتماعی دارند و قبل از حل شدن مشکل، آن را رها می‌کنند.

4. هوش مصنوعی (AI)

هوش ماشین‌ها (یا همان هوش مصنوعی، artificial intelligence). نقش هوش مصنوعی در زندگی روزمره انسان‌، از چت روم‌های موجود در یک وب‌سایت خرده‌فروشی محبوب گرفته تا یادگیری الکسا برای شناسایی فرامین صوتی شما به صورت تصاعدی در حال افزایش است.

5. الگوریتم (Algorithm)

روشی مبتنی بر قوانین برای انجام محاسبات یا حل مشکلات: الگوریتم‌ها در تمام علوم رایانه‌ای وجود دارند! در شبکه‌های اجتماعی، الگوریتم‌های متغیر محتواهایی را که کاربر می‌بیند (و نمی‌بیند) کنترل می‌کنند. الگوریتم ها همچنین موضوعات و هشتگ‌های روبه‌رشد را کنترل می‌کنند.

الگوریتم‌ها در سال‌های اخیر، برای حمایت از محتوای ارگانیکی که توسط انسان تولید شده است، سختگیرانه‌تر شده‌ اند.

6. تحلیل (Analytics)

از داده‌ها و الگوهایی که در آن‌ها یافت می‌شود، اغلب برای تصمیم‌گیری‌ در حوزه بازاریابی یا تبلیغات استفاده می‌شود. یک وب‌سایت یا اپلیکیشن از کوکی‌ها یا دیگر تگ های ردیابی که رفتار کاربر را رصد می‌کنند برای جمع‌آوری داده برای تحلیل های خود استفاده می‌کند.

هنگامی که کاربر بازدید خود را از سایت آغاز میکند، تگ فعال می‌شود و داده‌هایی را مربوط به این که از چه صفحاتی بازدید شده است، چه کارهایی انجام شده است و یا این که یک کاربر چگونه با عناصر مختلف مانند کلیک روی یک دکمه یا انجام جستجو تعامل می‌کند، جمع آوری می‌کنند.

7. ای پی آی (به انگلیسی API خلاصه application programming interface)

API به زبان خودمانی (بخوانید: غیرفنی)، یک “مرد واسط” است که به دو اپلیکیشن یا پلتفرم اجازه می‌دهد که با یکدیگر گفتگو کنند. برای مثال، هوت‌سوییت از API توییتر برای انتشار توییت‌ در یک جدول زمانی خاص از طریق توییتر استفاده میکند.

8. آرشیو کردن (Archiving)

شیوه نگهداشت پیام‌های شبکه‌های اجتماعی یک سازمان و ابر اطلاعات مربوط به آن‌ها که اغلب به منظور نظارت انجام می‌شود (بسیاری از شبکه‌های اجتماعی نیز آرشیو داده‌های مربوط به کاربر و تعاملاتش را حفظ می‌کنند).

با افزایش درگیری کسب‌وکارها با رسانه‌های اجتماعی، آرشیو کردن به صورت روزافزونی در حال افزایش است. سازمان‌ها می‌توانند به همان روشی که ایمیل‌ها و دیگر اسناد را ذخیره‌ می‌کنند، سوابق مکالمات اجتماعی‌شان را هم در پایگاه‌های داده امن خود ذخیره کنند. این داده‌ها بعدا می‌توانند برای ارزیابی فعالیت‌های شبکه‌های اجتماعی، بازیابی و تحلیل شوند. همچنین در صورت نیاز می‌توان از آن‌ها برای ارجاعات قانونی استفاده کرد.

9. میانگین زمان رسیدگی (Average handling time)

متوسط زمانی که طول می‌کشد تا یک سازمان، تیم یا فرد، مشکل مشتری را در رسانه‌های اجتماعی، از ابتدا تا انتها حل کند.

10. میانگین زمان پاسخگویی (Average response time)

مقدار زمانی که به طور متوسط طول می‌کشد تا یک سازمان، فرد یا تیم، به مشتری در حین حل مسئله در شبکه‌های اجتماعی پاسخ دهد.

11. کلانداده (Big data)

مجموعه‌های بزرگی از داده‌های ساختارنیافته که در صورت استفادۀ درست، می‌توانند بسیار قدرتمند باشند. بسیاری از داده‌هایی که بازاریاب‌های اجتماعی با آن‌ها سر و کار دارند، قبلا به شکلی قابل هضم درآمده‌اند (مثلا صفحات داده‌های مربوط به مشتری یا داشبورد تحلیل اجتماعی)

12. بیو (Bio)

بخش کوچکی از تمام پروفایل‌های دیجیتالی که به دنبال‌کنندگان (فالوئرهای) جدید یا آیندۀ شما می‌گوید که شما چه کسی هستید. بیو در اینستاگرام بسیار مهم است. تمامی شبکه‌های اجتماعی، فضایی را برای نوشتن بیو در اختیار شما می‌گذارند. بیو اولین چیزی است که کاربران هنگام بازکردن پروفایل شما می‌بینند و یک بیوی خوب می‌تواند تاثیر زیادی بر چگونگی ظاهرشدن شما در نتایج جستجو داشته باشد.

13. مسدود/بلاک کردن (Block)

یک ویژگی در اینستاگرام، فیس‌بوک، توییتر (و بسیاری دیگر از شبکه‌های اجتماعی) که به شما اجازه می‌دهد تا کاربر دیگری را از کارهای زیر منع کنید:

  • دنبال کردن شما
  • ارسال پیام خصوصی به شما
  • اضافه کردن شما به فهرست‌هایش
  • ذکر کردن (تگ کردن) شما در تصاویر

مسدودکردن کاربری که مشکل‌ساز یا آزاردهنده است باعث آرامش شما می‌شود.

اگر کاربر شما را در جایی ذکر (منشن) کند، اطلاعیۀ این ذکر شدن برای شما نمی‌آید. و برای کاربری که مسدود شده است پیامی ارسال می‌شود که به او بابت مسدود شدنش اطلاع می‌دهد. با این حال، توییتر نمی‌تواند مانع از دیدن توییت‌های عمومی شما شود. اگر می‌خواهید که شخصی هیچ‌کدام از فعالیت‌های دیجیتالی شما را رصد نکند، باید از یک حساب محافظت‌شده (protected account)، استفاده کنید.

14. طرفدار برند (حامی برند یا Brand advocate)

مشتری‌ای که عاشق سازمان شماست، آن‌قدر که تبدیل به یکی از اعضای بیرونی تیم بازاریابی‌تان می‌شود. بدون این که از او خواسته شود، محصولات و خدماتتان را تبلیغ می‌کند و اگر مستقیما با او ارتباط برقرار کنید و به او اختیار بدهید، می‌تواند ارزشمندتر هم باشد. اگر وقت کافی برای یافتن طرفداران خود بگذارید، می‌بینید که شبکه‌های اجتماعی از آن‌ها پر است.

15. عنوان یا کپشن (Caption)

توصیفی مختصر که زیر عکسی در فیس‌بوک یا اینستاگرام قرار داده می‌شود (و فرصتی عالی برای استفاده از هشتگ #)

16. چت‌بات (ربات گفتگو یا Chatbot)

نوعی ربات موجود در اپلیکیشن‌های پیام‌رسان (همچون فیس‌بوک) که از هوش مصنوعی برای انجام کارهایی همچون مکالمات شبیه‌سازی‌شده استفاده می‌کند. از چت‌بات می‌توان در ارائۀ خدمات به مشتری، جمع‌آوری داده‌ها و . . . بهره برد. فیس‌بوک از پیشروان چت‌بات است.

17. نرخ کلیک (Click-through rate یا CTR)

شاخصی متداول برای نشان دادن تعداد افرادی که بخشی از یک محتوا را مشاهده کرده و سپس اقدامی انجام داده‌اند، مثلا کلیک کردن روی یک لینک یا تبلیغ. بیشترین استفاده از CTR در تبلیغات پرداخت به ازای کلیک (pay per click) است. در سایر کانال‌های عملکرد محور نیز از آن استفاده می‌شود. فلسفۀ کلی این است که هرچه CTR شما بالاتر باشد، بازاریابی‌تان موثرتر است.

18. مدیریت جامعه/اجتماع (Community management)

عمل ایجاد روابط حول یک علاقۀ مشترک، با نظارت و تعامل با کسانی که با این علاقۀ مشترک درگیر هستند. هدف، پرورش روابط تا آن جا است که جامعۀ مذکور به عنوان حامی و طرفدار آن علاقۀ مشترک وارد عمل شود.

19. الگوبرداری رقابتی (Competitive benchmarking)

عمل مقایسۀ عملکرد سازمان شما با سازمانی دیگر با مجموعه معیارهایی مشخص.

20. سیستم مدیریت محتوا (Content management system یا CMS)

برنامه‌ای آنلاین که به شما اجازه تهیه، ویرایش، به اشتراک‌گذاری، برنامه‌ریزی و ایندکس (علامت‌گذاری) کردن محتوایتان را می‌دهد. سیستم‌های محبوب مدیریت محتوای وب رابط‌های کاربری زیبایی دارند که به شما اجازه می‌دهند تا بدون اطلاع داشتن از کدها، محتوا را منتشر کنید.

21. بازاریابی محتوا (Content marketing)

روش جذب و نگهداشت مشتریان با استفاده از خلق و توزیع محتوای ارزشمند همچون ویدئو، کتابچه‌های آموزشی، راهنماها و اینفوگرافیک‌ها. بازاریاب‌ها امیدوارند که با استفاده از انتشار محتواهای مفید، سرگرم‌کننده یا آموزشی، مشتریانی وفادار کسب کنند و بر تصمیمات آن‌ها تاثیر بگذارند.

راهنمای میشلین برای اولین بار توسط شرکت تایر میشلن در سال 1900 منتشر شد. میشلین به جای تبلیغ سادۀ لاستیک‌هایش نقشه درست کرد، توضیحاتی دربارۀ تعمیر ماشین ارائه داد، فهرستی از هتل‌ها را تهیه کرد و اطلاعات ارزشمند دیگری ایجاد کرد که رانندگی بیشتر را تشویق می‌کرد.

با گذشت زمان، راهنمای میشلین به تأثیرگذارترین راهنمای رستوران‌ها در جهان تبدیل شد و آگاهی و وفاداری گسترده‌ای را برای برند Michelin ایجاد کرده است. با ظهور شبکه‌های اجتماعی و موتورهای جستجو، بازاریابی محتوا امروز تبدیل به عنصری حیاتی برای هر کسب‌وکار با هر اندازه‌ای شده است.

22. تبدیل (Conversion)

اقدام مثبتی که در یک وب‌سایت انجام می‌شود. این اقدام نشان می‌دهد که بازدیدکننده در حال تبدیل شدن به مشتری یا شبه مشتری (lead) است. فروش تنها یک نوع از تبدیل است.

دیگر انواع تبدیل شامل: ثبت نام در وبینار، عضویت در خبرنامه و دانلود محتواهای دروازه‌ای (gated – content) است. هنگامی که یک تبدیل انجام می‌شود (که معمولا شامل گرفتن نام و ایمیل است)، شبه مشتری می‌تواند با پرورش یافتن تبدیل به مشتری شود. در بازاریابی اجتماعی رصد تبدیل‌ها برای درآمدزایی از طریق شبکه‌های اجتماعی، حیاتی است.

23. هزینه به ازای کلیک (Cost per click یا CPC)

نوعی تبلیغ که تبلیغ‌دهنده مبلغی مشخص بابت هر کلیک روی تبلیغ می‌پردازد. 

24. تصویر کاور (Cover photo)

تصویر افقی بزرگی که بالای پروفایل شخصی یا صفحه شما در تویئتر و فیس‌بوک قرار می‌گیرد. تصاویر کاور هم مانند تصاویر پروفایل، عمومی هستند.

این نواحی بزرگ، بهترین جا برای نشان دادن تصویری منحصر به فرد از کاری که می‌کنید، کسی که هستید، یا این که به چه چیز اهمیت می‌دهید، است.

25. مدیریت بحران (Crisis management)

شاخص‌های ادارۀ شبکه‌های اجتماعی که یک سازمان برای مدیریت ریسک شبکه‌های اجتماعی و واکنش نسبت به بحران تعیین کرده است.

تعریف بحران می‌تواند گسترده باشد: از هک‌های امنیتی گرفته تا لغزش‌های توییتری فرویدی (مثلا شخصی در حساب رسمی یک سازمان، کلمه‌ای نامناسب را پست می‌کند) و حتی وقایعی بیرونی که منجر به ذکر سازمان در شبکه‌های اجتماعی می‌شود.

داشتن یک استراتژی مدیریت بحران برای تمام سازمان‌ها با هر اندازه‌ای، اگر می‌خواهند ریسک شبکه‌های اجتماعی‌شان را مدیریت کنند و پاسخگویی اثربخش داشته باشند، حیاتی است.

26. داشبورد (Dashboard)

صفحه نمایشی تکی که بازاریاب‌ها در یک پلتفرم روابط اجتماعی، در آن می‌توانند فیدها (پست‌های دیگران) را مشاهده کنند، مکالمات ادامه‌دار را ببینند و با آن تعامل کنند، بر روندهای اجتماعی نظارت کنند، به تحلیل‌ها دسترسی داشته باشند و . . . .

27. پیام مستقیم یا دایرکت (Direct message یا DM)

پیام خصوصی توییتری. پیام‌های مستقیم فقط می‌توانند به آن دسته از کاربران توییتر که شما را دنبال کرده باشند، ارسال شوند و شما فقط می‌توانید از آن دسته از کاربران توییتر پیام مستقیم دریافت کرده باشید که آن‌ها را دنبال کرده باشید مگر این که در قسمت تنظیمات کاربر خود در توییتر، دریافت پیام‌های مستقیم از همه را انتخاب کنید.

28. محتوای ناپدیدشونده (Disappearing content)

محتوایی که پس از گذشت زمانی مشخص، ناپدید می‌شود (مثل استوری‌های اینستاگرام و اسنپ).

29. تبلیغات نمایشی (Display ad)

عموما به تبلیغات تصویری کوچک موجود در وب‌سایت‌ها گفته می‌شود. قالب‌های متداول شامل تصویر، فلش، ویدئو و صدا است. ممکن است متن محور هم باشند (برای مثال، گوگل ادوردز به شما اجازه می‌دهد تبلیغات نمایشی متن محور درست کنید).

از تبلیغات نمایشی عموما برای رسانه‌های مخاطب‌محور بزرگ استفاده می‌شود.

30. ایموجی (Emoji)

تصاویر ریزی که از آن‌ها برای انتقال طیف گسترده‌ای از احساسات در کانال‌های مختلف دیجیتالی، از پیام‌های متنی تا شبکه‌های اجتماعی، استفاده می‌شود. ایموجی ، تکامل یافتۀ اجداد پیشین خود یعنی شکلک‌ها است که با استفاده از کاراکترهای موجود در صفحه کلید استاندارد، ساخته می‌شدند.

ایموجی اولین بار در واژگان دیجیتال ژاپنی در اواخر دهه 1990 دیده شد. در سال 2010 کنسرسیوم یونی‌کد (نهادی بین‌المللی برای استانداردهای کاراکترهای رمزگذاری شده)، پیشنهاد گوگل را برای به رسمیت شناختن و استانداردسازی ایموجی‌های بین‌المللی پذیرفت. ایموجی ها آنقدر همه گیر شده اند که iOS و Android هر دو دارای صفحه کلید emoji در سیستم های خود هستند.

ایموجی پدیا (Emojipedia) یک منبع مفید برای یادگیری معانی موجود در ایموجی‌ها قبل از استفاده از آنها در شبکه‌های اجتماعی است. بسیاری از برندهای بزرگ ایموجی‌هایی برندشده را (با هزینه‌ای چشمگیر) درست کرده‌اند تا هشتگ‌ها را برای کمپین‌های بزرگ بازاریابی همراهی کنند.

31. تعامل یا درگیری (Engagement)

حرف زدن، پیام دادن یا روش‌های دیگر تعامل با دیگر افراد در شبکه‌های اجتماعی. درگیری به صورتی گسترده، تعداد زیادی از اقدامات را در بر می‌گیرد، از کامنت گذاشتن در پست‌های اینستاگرام تا تولید یک برنامۀ زندۀ فیس‌بوک با Q&A باز. درگیری محور تمام استراتژی‌های رسانه‌های اجتماعی است.

32. نرخ درگیری (Engagement rate)

درصد افرادی که پست‌های شما را در شبکه‌های اجتماعی می‌بینند و نسبت به آن‌ها واکنش نشان می‌دهند (کلیک کردن روی یک لینک، پاسخ دادن، به اشتراک گذاشتن، ری‌توییت کردن و . . . ).

نرخ درگیری معیاری ارزشمند برای سنجش میزان موفقیت پیام‌رسانی شما در شبکه‌های اجتماعی است.

33. فیس‌بوک (Facebook)

فیس‌بوک در سال 2004 ایجاد شده است، پلتفرم رسانه‌ای اجتماعی است که از وب‌سایت مارک زاکربرگ یعنی facemash برگرفته شده است.

Facemash وب‌سایتی بود که به دانشجویان هاروارد اجازه می‌داد تا جذابیت همسالان خود را ارزیابی کنند. فیس‌بوک ابتدا محدود به دانشجویان دانشگاه بود اما در سال‌های بعد جهانی شد و دنیا را با پوک‌ها، لایک‌ها، پست‌ها و کامنت‌ها تسخیر کرد.

این سایت و بنیانگذار آن از همان روزهای اول تاسیس، در صدر اخبار بوده و مشاجرات فراوانی را از سانسورها گرفته تا نگرانی‌های مربوط به نقض حریم شخصی و داده‌ها برانگیخته‌اند. امروزه برندها می‌توانند با استفاده از فیس‌بوک با مخاطبان خود در سراسر جهان از طریق محتوا یا تبلیغ ارتباط برقرار کنند.

34. طرفدار فیس‌بوکی (Facebook fan)

کاربری که صفحۀ فیس‌بوک شما را لایک می‌کند.

35. گروه فیس‌بوکی (Facebook group)

فضایی در فیس‌بوک که می‌توانید با گروه منتخبی از افراد ارتباط برقرار کنید یا محتوا به اشتراک بگذارید. سه نوع گروه وجود دارد: عمومی، بسته، مخفی. مطمئن شوید که تنظیمات حریم خصوصی هر گروهی را که عضو آن هستید، متوجه شده‌اید و به یاد داشته باشید که حتی در یک گروه بسته یا مخفی، اطلاعات شما هنوز هم می‌تواند کپی، پیست و یا به اشتراک گذاشته شود و می‌توانید به حداکثر 6000 گروه فیس‌بوکی بپیوندید.

36. علاقه‌مندی (Favorite)

نشانه‌ای مبنی بر اینکه شخصی توییت شما را دوست دارد ، با کلیک کردن روی نماد قلب.

37. فید یا خوراک (Feed)

قالب داده‌های شبکه‌های اجتماعی که جریان مداوم و به‌روز اطلاعات را در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

38. فیلتر (Filter)

یک جلوۀ عکاسی که می‌تواند قبل از انتشار، روی تصاویر اعمال شود. این جلوه می‎تواند سیاه و سفید، گل گلی و . . . باشد. محبوبیت فیلترهای موجود در اینستاگرام، اسنپ چت، پیام‌رسان فیس‌بوک و بسیاری دیگر از اپلیکیشن‌های دوربین‌دار، منجر به ایجاد هشتگ #بدون_فیلتر شده است. استفاده از این هشتگ یعنی شما با افتخار اعلام می‌کنید که عکستان اصلاح نشده است.

39. زمان اولین پاسخ (First response time)

مدت زمانی که طول می‌کشد تا یک شرکت، اولین پاسخ خود را به اظهار نظر یا سوال مشتری در شبکه‌های اجتماعی بدهد. زمان اولین پاسخ می تواند یک شاخص کلیدی عملکرد برای خدمات به مشتریان اجتماعی باشد زیرا حتی اگر مسئله بلافاصله برطرف نشود ، یک پاسخ سریع نشان‌دهنده این است که یک شرکت در حال گوش دادن و مایل به کمک است.

40. فالوئر یا دنبال‏‌کننده (Follower)

یک کاربر اینستاگرام، توییتر یا سایر شبکه‌های اجتماعی که صفحه شما را دنبال می‌کند و به ترتیب پست‌هایی که می‌فرستید را در فید خود مشاهده می‌کند.

41. نسبت دنبال‌کنندگان به دنبال‌شوندگان (Followers-to-following ratio)

نسبت کسانی که شما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال می‎کنند، به آن‌هایی که شما در شبکه‎های اجتماعی دنبال می‎کنید. در یک جهان ایده‌آل، تعداد دنبال‌کنندگان بیش از دنبال‎شوندگان است.

42. فروم یا تالار گفتگو (Forum)
وب‌سایتی که افراد می‌توانند در آن بحث و گفتگو کنند. فروم‌ها دارای بخش‌ها و تاپیک‌های مختلف هستند و اشخاص می‌توانند تاپیک‌های جدیدی برای گفتگو، سوال یا تبادل نظر در مورد موضوعی خاص ایجاد کنند.

43. دوست (Friend)

فردی که شما با او در فیس‌بوک یا شبکۀ اجتماعی دیگر در ارتباط هستید. دوست بر خلاف طرفدار یا دنبال‌کننده، کسی است که شما به صورت دوطرفه با او ارتباط دارید.

44. برچسب جغرافیایی (Geotagging)

اضافه کردن مکانی خاص به یک عکس، ویدئو یا پیام در شبکه‌های اجتماعی. فراگیر بودن GPS در تلفن‌های هوشمند باعث شده است که موقعیت جغرافیایی به جنبه‌ای اصلی در شبکه‌های اجتماعی تبدیل شود.

45. گیف (GIF)

مخفف قالب مبادله‌ای گرافیک (graphics interchange format) است که به فرمتی اشاره دارد که هم از تصاویر ثابت و هم متحرک پشتیبانی می‌کند.

گیف‌ها به عنوان روشی بدون کلمه برای واکنش نشان دادن در شبکه‌های اجتماعی به محبوبیت رسیده‌اند. امروز هم فیس‌بوک و هم توییتر از گیف پشتیبانی می‌کنند. Giphy.com و tenor.com مکانی عالی برای شروع بایگانی گیف‌های شما هستند.

46. هندل (Handle)

هویت آنلاین شما است که گاهی همان نام کاربری شما نیز می‌باشد ( برای مثال، هندل توییتر هوت‌سوییت @hootsuite است).

هندل منسجم در تمام حساب‌های شبکه‌های اجتماعی، به شما در راحت‌تر پیدا شدن کمک می‌کند چرا که ممکن است کسانی که شما را در توییتر دنبال می‌کنند، بخواهند در اینستاگرام یا پینترست نیز دنبال کنند.

47. هشتگ (Hashtag)

کلمه یا عبارتی که قبل از آن نشانۀ # به کار رفته باشد. هشتگ‌ها راه ساده‌ای برای نشانه‌گذاری یک موضوع (یا موضوعاتی) در شبکه‌های اجتماعی و قابل کشف کردن آن‌ها برای افرادی با علایق مشترک هستند. در اکثر شبکه‌های اجتماعی، با کلیک روی یک هشتگ، پست‌هایی که اخیرا با آن هشتگ منتشر شده نشان داده می‌شود.

هشتگ‌ها برای اولین بار در توییتر به عنوان پدیده‌ای ایجاد شده توسط کاربران دیده شدند و اکنون تقریبا در هر رسانه اجتماعی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

48. خانه (Home)

اغلب ، اولین صفحه‌ای است که هنگام ورود به حساب شبکه‌های اجتماعی خود مشاهده می‌کنید. شامل تایم‌لاین (خط زمانی) و فید دائما آپدیت‌شونده از فعالیت کاربر و اخبار جدید در شبکۀ کاربر است.

49. ایمپرشن (Impressions)

تعداد دفعاتی که یک پست معمولی، یک توئیت، یک تبلیغ، پست اسپانسری و … نمایش داده می‌شود (دفعات نمایش به یک فرد واحد نیز حساب می‌شود).

50. بازاریابی درونگرا (Inbound marketing)

بازاریابی درونی یا درون‌گرا رویکردی مبتنی بر داده برای جذب مشتری به وب با استفاده از محتوای مرتبط و مفید است. این محتوا از طریق کانال هایی مانند موتورهای جستجو و شبکه‌های اجتماعی کشف می‌شود.

51. اینفلوئنسر (Influencer)

یکی از کاربران شبکه‌های اجتماعی که مخاطبان خاصی دارد و قادر است برای یک روند، موضوع، سازمان یا محصول، آگاهی ایجاد کند. اینفلوئنسر ایده‌آل از دید یک بازاریاب، طرفدار پرشور برند نیز هست. استراتژی‌های موفق اینفلوئنسری معمولا تیم‌های بازاریابی، خدمات مشتریان و روابط عمومی را درگیر و هماهنگ می‌کنند.

بیشتر بخوانید: چگونه در اینستاگرام اینفلوئنسر شویم؟

52. بازاریابی اینفوئنسری (Influencer marketing)

استراتژی‌ای که در آن کسب‌وکار با فردی که تاثیرگذار است در شبکه‌های اجتماعی همکاری می‌کند تا یک محصول، خدمت یا کمپین را تبلیغ کند.

53. اینستاگرام (Instagram)

برنامه‌ای رایگان برای اشتراک‌گذاری تصاویر که امکان اضافه کردن فیلترهای مختلف، اصلاح و نهایتا به اشتراک گذاشتن را دارد.

54. شاخص کلیدی عملکرد (Key performance indicator یا KPI))

معیاری که برای تشخیص موفقیت یا شکست یک کمپین بازاریابی یا دیگر فعالیت‌ها به کار می‌رود. KPIها برای کمپین‌های بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی می‌تواند شامل موارد زیر باشد: ذکر کردن برند، پاسخ‌ دادن (replies) و ری‌توییت‌ها یا کلیک روی لینک‌هایی در پست‌های شخصی که به وب‌سایت شما ارجاع داده شده است.

55. یادگیری ماشین (Machine Learning)

یک الگوریتم که به سخت‌افزار این امکان را می‌دهد تا با دقت بیشتر و بهتری نتایج خروجی را پیش‌بینی کند در حالی که مشخصا برای این کار برنامه‌نویسی نشده است. یک مثال ساده واضح و گویا از یادگیری ماشین توانایی تشخیص چهره از روی عکس در فیسبوک است.

موتور پیشنهاد محصول مجازی شرکت آمازون و یا فیلترکننده‌های ایمیل‌های اسپم در موتورهای ارا‌ئه‌دهنده سرویس‌های پست الکترونیک از مثال‌های خوب دیگر برای یادگیری ماشین هستند.

56. اتوماسیون بازاریابی (Marketing Automation)

پلتفرم‌هایی که ترکیبی از تکنولوژی و تکنیک‌های بازاریابی هستند که عمل ارسال خودکار محتواهای مشخص شده به مشتریان را از طریق شبکه‌های مختلف آنلاین میسر می‌کنند. هدف غایی و ایده اصلی اتوماسیون بازاریابی این است که به مشتریان و بازدیدکنندگان یک وب‌سایت این امکان را بدهد تا هر اطلاعاتی را که به دنبال آن هستند در همان لحظه به دست آورند.

اتوماسیون بازاریابی زمان‌بندی ارسال و بارگذاری محتوا به صورت تصادفی نیست. بلکه هدف‌گذاری و تفکیک و رتبه‌بندی مخاطبان بازاریابی است به صورتی که مشتریان مستعد را توسط پیام‌های هدفمند و زمان‌بندی‌شده تحت تاثیر قرار داده و آن‌ها را از مشتریان بالقوه تبدیل به مشتریان بالفعل و در نهایت تحقق خرید کند.

یک بازاریابی شبکه‌های اجتماعی قدرتمند و دقیق می‌تواند مشتریان بالقوه کسب‌وکار شما را افزایش دهد، همان چیزی که محرکه موتور اتوماسیون بازاریابی است. همچنین بازاریابان عموما می‌توانند با استفاده از پلتفرم‌های مختلف موجود در قالب شبکه‌های اجتماعی این موتور را اثربخش‌تر کرده و در مورد مشتریان خود اطلاعات مفیدتر و بهتری را در طول زمان کسب کنند.

57. میم (Meme)

یک ایده، رفتار یا مد که از فردی به فرد دیگر توسط سخنرانی‌ها، حالات رفتاری، رسانه‌ها یا سایر اشکال ارتباط منتقل می‌شود.

این مفهوم توسط یک زیست شناس تکاملی به نام ریچارد داکینز در دهه 1970 مورد بحث قرار گرفت. اما در عصر دیجیتال این مفهوم به طور گسترده‌تر و دقیق‌تری مورد توجه است.

اگر چنددقیقه از اینترنت استفاده کرده و در شبکه‌های مختلف گشته‌اید به احتمال زیاد شما با یک میم مواجه شده‌اید. انواع ری‌اکشن‌ها در قالب گیف گرفته تا میکس خلاقانه آهنگ‌های معروف تاریخ با انواع رویداد‌ها و ویدیوها میم‌هایی هستند که شما را به اشتراک گذاری، میکس دوباره یا تایید و تصدیق وادار می‌کنند.

طبق تئوری داکینز میم‌ها ایده‌ها یا بخش‌هایی از یک ایده هستند که در انتقال از فردی به فرد دیگر مورد تقلید یا ترکیب و بهبود قرار می‌گیرند دقیقا مشابه ژن‌هایی که از یک نسل به نسل دیگر منتقل می‌شوند اما همزمان بهبود می‌یابند.

58. اشاره کردن یا ذکر کردن (Mention)

عمل برچسب زدن یا ضمیمه کردن نام یک فرد یا حساب کاربری او در یک پیام در شبکه‌های اجتماعی.

این عمل در اصل باعث می‌شود تا با دریافت پیام برای فرد ضمیمه شده نوتیفیکیشن ارسال شود همان چیزی که اجتماعی بودن شبکه‌هایی از این جنس را محقق می‌کند. یک منشن هدفمند و مناسب می‌تواند باعث کلیک کردن و مشاهده وب‌سایت و یا پروفایل شما توسط مخاظبتان شود.

59. پیامرسان (Messenger)

اپلیکیشنی که به کاربران خود این امکان را می‌دهد تا برای یکدیگر از طریق گوشی‌های هوشمند پیام ارسال کنند. پیام‌رسان‌ها می‌توانند وابسته به یک شبکه اجتماعی بزرگتر باشند مانند پیام رسان اختصاصی فیس‌بوک.

کاربران فیس‌بوک بدون نصب کردن این پیام‌رسان قادر به ارسال و دریافت پیام‌های یکدیگر حتی بر بستر وب‌سایت نیستند. از پیام‌رسان‌های محبوب در ایران، تلگرام است.

60. اتریبیوشن چند کاناله (Multichannel Attribution‌)

تکنیکی تحلیلگرانه برای بررسی این موضوع که مشتریان چگونه محصولات شما را پیدا کرده، جذب آن‌ها می‌شوند، آن‌ها را ارزیابی می‌کنند و در نهایت خدمت یا کالای شما را خریداری می‌کنند.

زمانی که مشتریان اقدام به خرید یک محصول می‌کنند به ندرت پیش می‌آید که این عمل را در یک مرحله انجام دهند. به طور مثال ممکن است ان ها ابتدا یک توییت را در توییتر در مورد یک محصول بخوانند، کمی بعدتر بنر‌های آن محصول را در بیلبردها و خیابان‌ها ببینند، سپس در گوگل به دنبال آن بگردند و اطلاعات خود را در مورد آن محصول افزایش دهند و در نهایت پس از گذشت روزهای بسیار یک وب‌سایت را به قصد خرید مشاهده کنند.

اتریبیوشن چندکاناله تلاش می‌کند تا با هماهنگ کردن شاخص‌های این کانال‌ها و شبکه‌های اجتماعی مخاطب را به شکل بهتر و سریع تری تبدیل به مشتری کند. هدف در این راه این است که متوجه میزان مشارکت و تاثیرپذیری مشتریان خود از طریق هر روش بازاریابی و هر شبکه اجتماعی و اصلا شیوه کارکرد و اثربخشی هر شبکه شوید تا بتوانید بهتر به فروش و بازاریابی محصولات خود کمک کنید.

61. بی‌صدا کردن (Mute)

شما در شبکه‌ای مانند توییتر قادر خواهید بود تا بدون اینکه مخاطبتان بداند امکانی را فعال کنید تا دیگر پیام‌ها و پست‌ها و فعالیت او در این شبکه را نبینید.

به این عمل بی‌صدا کردن می گویند. به این معنی که فرد مورد نظرتان می‌تواند کماکان شما را در لیست دنبال کنندگان خود ببیند یا عمل لایک و انتشار پست‌های شما را انجام دهد اما شما هیچ یک از فعالیت‌های این فرد را نخواهید دید. بی‌صدا کردن یک مخاطب طبعا با بلاک کردن او فرق دارد.

62. شاخص Net Promoter Score

یک شاخص برای اندازهگیری میزان وفاداری مشتری است که بر اساس یک سوال طراحی می‌شود: « از عدد 1 تا 10 به میزان تمایل خود برای اشتراک گذاری محصول یا پست یا خدمت یا وب‌سایت ما چه نمره ای می‌دهید؟» افرادی که نمره 9 یا 10 را ثبت می‌کنند به عنوان پیشرو شناخته می‌شوند، 7 یا 8 به عنوان تابع و 6 یا کمتر بدگویان هستند.

سپس درصد تعداد افرادی که نمره 6 یا کمتر داده اند از درصد افراد پیشرو کم می‌شود و عدد به دست آمده نمره پیش‌روی خواهد بود. (بدگویان در این سیستم نادیده گرفته می‌شوند، چرا که این شرایط روتین زندگی آن‌ها است.) محدوده نمرات بین +100 و -100 خواهند بود.

63. Newsjacking

در فارسی اصطلاحا این عمل سوار شدن بر موج خبری به نفع خود نامیده می‌شود. همچنین به آن trendjacking نیز گفته می‌شود که عمل سهیم کردن خود در یک عنوان خبری یا موضوع خبری است به نحوی که باعث ایجاد مکالمه و دهان به دهان گشتن داستان شما بشود.

با کمک شبکه‌های اجتماعی تبدیل داستان زندگی به یک عنوان و محتوای خبری داغ بسیار راحت شده است. چرا که کاربران به راحتی با استفاده از هشتگ‌ها یا کلمات کلیدی جستجو، اخبار مورد نظر خود را پیدا کنند. یک مثال جذاب از این عمل تبلیغات شرکت اوریو (Oreo) ارائه‌دهنده بیسکوییت‌هایی مخصوص است که در زمان رویداد مشهور super bowl با استفاده از این زمان طلایی تبدیل به یکی از معروف‌ترین تبلیغات آن زمان شد. می‌توانید این تبلیغ را با عنوان dunk in the dark جستجو و مشاهده کنید.

دقت کنید که از این شیوه تنها در صورتی باید استفاده کنید که میان داستان شما و اخبار مورد بحث ارتباط منطقی و صحیحی برقرار باشد.

64. اعلان (Notification)

یک پیام حاوی اشتراک‌گذاری رویدادهای جدید از یک اپلیکیشن. مثلا اگر یک نفر یکی از پست‌های شما در اینستاگرام را بپسندد یک نوتیفیکیشن برای شما ازسال می‌شود که به شما اطلاع می‌دهد چه کسی کدام پست شما را پسندیده است.

65. دستیابی یا ریچ طبیعی/ارگانیک (Organic Reach)

تعداد افراد منحصر به فردی که از محتوای شما بازدید می‌کنند بدون اینکه برای رخداد این اتفاق شما وجهی خصوصا به موتور‌های جست و جو پرداخت کرده باشید. افراد در شبکه‌های اجتماعی عموما پیج یا حساب کاربری را از طریق اخبار آن‌ها یا افراد و گروه‌هایی که پست‌هایشان را پسندیده‌اند یا پست‌هایی که دوستانشان پسندیده‌اند به طور طبیعی پیدا می‌کنند.

66. دستیابی یا ریچ پولی (Paid Reach)

تعداد کاربرانی که محتوایی که برای دیده شدنش هزینه‌ای صرف شده را از تبلیغات گرفته تا محتواهای سفارش اسپانسر بازدید کرده‌اند. دستیابی هزینه شده نسبت به دستیابی طبیعی محدوده وسیع‌تری از دسترسی را شامل می‌شود.

67. پرداخت هزینه به ازای هر کلیک (Pay Per Click)

این شاخصه همچنین با نام cost per click شناخته می‌شود. نوعی از تبلیغات است به نحوی که سازمان سفارش دهنده آن به ازای هر کلیک که روی تبلیغات آن سازمان انجام دهد مبلغی از پیش مشخص شده را می‌پردازد. این مبلغ با توجه به میزان رقابتی بودن کلیدواژه‌ای که سازمان سفارش‌دهنده برای تمرکز کمپین تبلیغاتی خود انتخاب می‌کند متفاوت است.

68. پریسکوپ (Periscope)

قابلیتی که در سال 2015 توسط توئیتر ابداع شد و به کاربران این امکان را می‌دهد تا به صورت مستقیم از طریق گوشی‌های هوشمند خود بارگذاری کرده و همچنین ویدیو‌های زنده سایرین را آنلاین تماشا کرده و نظر بدهند یا بپسندند.

69. لینک ثابت یا دائم (Permalink)

لینک URL مستقیم یک محتوا که به کاربران کمک می‌کند تا بدون جستجوی مطلب دلخواه خود در موتورهای جستجو توسط این لینک مستقیما به محتوای مورد نظر دست یابند.

70. سنجاق کردن (Pin)

لینک‌ها و عکس‌های مورد علاقه شما در نرم افزار پینترست. هر پین از عکس‌ها و توصیفات یک کاربر تشکیل شده است. با کلیک بر روی هر پین به لینک URL عکس مورد نظرتان متصل می‌شوید. همچنین سایر کاربران می‌توانند پین‌های شما را دوباره پین کنند یا بپسندند. قابلیت جذاب پین‌ها این است که شما می‌توانید تم مجموعه پین‌های خود را به دلخواه تعیین کنید و پیج پینترست خود را ارتقا دهید.

71. پین‌بورد (Pinboard)

مجموعه ای از پین‌ها در پینترست که با توجه به سلیقه شما مرتب شده، تم گرفته و به صورت خصوصی یا عمومی منتشر شده است. نمونه‌هایی از پین بورد: گربه‌هایی که دوست دارم نگهداری کنم، دسرهایی که در زیر 30 دقیقه آماده می‌شوند، طرح های تاتوی مورد علاقه من، مدل‌های موی کوتاه و ..

72. پینترست (Pinterest)

یک اپلیکیشن مبتنی بر تصویر است که به شما امکان بارگذاری و اشتراک تصاویر مورد علاقه‌تان و همچنین اتصال لینک وب‌سایت‌های مختلف را به شما می‌دهد. این تصاویر در این اپلیکیشن اصطلاحا پین نامیده می‌شوند.

در این نرم افزار هر پین که توسط شما در پیجتان نام‌گذاری و اشتراک‌گذاری شود توسط یک عکس و یک توضیح که خود شما تعریف می‌کنید به عنوان نماینده مجموعه انتخابی شما در صفحه کاربریتان نمایش داده می‌شود.

اصطلاحا به این مجموعه از پین‌ها پین بورد یا تخته پین گفته می‌شود. پینترست مانند یک کتاب مبتنی بر تصویر است که به شما امکانات مختلفی می‌دهد مانند برنامه‌ریزی رویداد‌های مورد نظرتان، مجموعه دستور پخت‌های مورد علاقه‌تان و یا حتی مد و لباس.

73. خصوصی (Private)

یکی از قابلیت‌های تنظیمات حساب کاربری در شبکه‌های اجتماعی که به کاربر این امکان را می‌دهد تا محتوای بارگذاری شده خود را از دسترس عموم خارج کند و یا انتخاب کند چه کسانی محتواهای کاربر را مشاهده کنند. برای این کار لازم است تا کاربران به صاحبان حساب‌های کاربری خصوصی درخواست بدهند.

74. محافظت شده (Protected)

همان حساب‌های کاربری خصوصی در انواع پلتفرم‌ها در توئیتر با این نام شناخته می‌شوند. با این تفاوت که در توئیتر امکان اشتراک گذاری دوباره پست از یک حساب کاربری محافظت شده ممکن نیست.

75. Publishing Approval Process

یک شیوه کسب‌وکاری است برای حصول اطمینان از این که پیام‌های خروجی یک شبکه اجتماعی بدون خطا، سر وقت و با محتوای مناسب به دست کاربران می‌رسد. بسیاری از این سازمان‌ها برای محافظت بیشتر و مدیریت بهتر شبکه‌های اجتماعی خود از این شیوه استفاده می‌کنند چرا که محیطی امن‌تر برای تبادل اطلاعات پیش از اشتراک‌گذاری نهایی را فراهم می‌کند.

کارمندان در سطوح پایین یا کارآموز‌ها می توانند پیام هایی را در این سیستم در حالت پیش‌نویس قرار دهند که با تایید مدیربخش یا رئیس یا سردفتر امکان انتشار می‌یابد.

76. سایت Quora

یک وب‌سایت پرسش و پاسخ است که هر کسی در آن می‌تواند انواع سوالات خود را در هر زمینه‌ای مطرح کند و یا حتی به سوالات دیگر کاربران پاسخ دهد. برای انواع کسب‌وکارها این پلتفرم می‌تواند بستر مناسبی برای ایجاد خط فکری به نفع سازمان در موضوعی مشخص و یا حتی بستری برای گفت‌وگو و تعامل با مشتریان خود باشد.

77. ریچ (Reach)

این مشخصه یک پارامتر برای تعیین و پیش‌بینی و حداکثر تعداد کاربران مستعد برای هر پیام است. واضح است تمامی کاربران شما پست شما را در شبکه اجتماعی مد نظرتان نمی‌بینند و تعداد این افراد از تعداد کل مخاطبینتان کمتر است.

شاخصه دستیابی با یک سری محاسبات پیچیده شامل تعداد دنبال‌کنندگان، اشتراک‌گذاری‌ها، پسندیده‌شده‌ها و میزان تعامل و درگیری با پست شما به دست می‌آید.

78. بازاریابی در لحظه (Real-time Marketing)

عمل ارتباط گرفتن با اجتماعی از اتفاقات در حال وقوع در لحظه به صورت آنلاین شامل انواع رویداد‌ها یا ترند‌های پربحث یا بازخورد‌های کلیدی و پر بحث به نام بازاریابی در لحظه شهرت دارد. اگر به دنبال لنگر اندازی یک مم توسط یک هشتگ خاص یا پستی خاص هستید بدانید که این روش شدیدا تعداد کثیری از مخاطبینتان را با هدف و کسب و کار شما درگیر خواهد کرد.

79. سایت Reddit 

یک وب سایت اجتماعی است که کاربران در آن می‌توانند در مورد انواع ویدیوها، متن‌ها یا مم‌های تصویری رای مثبت یا منفی بدهند. پست‌هایی که بیشتری رای مثبت را دریافت می‌کنند در نهایت در صفحه اول وب سایت قرار می‌گیرند.

80. Regram
عمل دوباره اشتراک‌گذاری ویدیوها یا تصاویر یک کاربر دیگر در اینستاگرام را گویند.

81. هدف گذاری مجدد (Retargetting)

‌یک روش تبلیغات آنلاین است که با هدف درگیر کردن دوباره مخاطبینی که یک وب‌سایت را بدون اکشن خاصی ترک کرده‌اند، انجام می‌پذیرد. عمل هدف‌گذاری مجدد با یک تگ که در کد وب‌سایت شما تعبیه شده است شروع می‌شود.

هر زمان که کاربران وارد وب‌سایت شما می‌شوند، می توانید آن‌ها را رصد کنید که از کجا به وب‌سایت شما آمده‌اند و پس از آن وارد چه وب‌سایت های دیگری اعم از موتور‌های جستجو یا وب‌سایت‌های شبکه‌های اجتماعی شده‌اند.

منطقا این افراد بهترین شانس شما برای فروش محصولاتتان هستند پس به جای صرف هزینه بر روی کاربران غریبه بر روی افرادی که تا کنون وب‌سایت شما را بازدید کرده‌اند تمرکز کنید.

82. پین دوباره (Repin)

پین کردن محتوای یک کاربر پینترست در پین بورد خودتان. برای این کار کافیست پست مورد علاقه‌تان را باز کرده و بر روی گزینه ری‌پین کلیک کنید. می‌خواهید یک پست را بپسندید اما در پین بورد‌های شما قرار نگیرد؟ آن را لایک کنید.

83. نرخ جواب (Response Rate)

نرخ درگیری مخاطب با پست شماست به نحوی که بتوانید ارزیابی کنید تا چه میزان توانسته‌اید توجه کاربران و دنبال‌کنندگان خود را جلب کرده و آن‌ها را با خود همراه کنید. برای اندازه‌گیری این نرخ تعداد منشن‌هایی که در پاسخ به نظرات پستتان منتشر کرده‌اید را در کنار منشن‌هایی که خودتان دریافت کرده اید در یک بازه زمانی مشخص در نظر بگیرید.

84. حجم جواب (Response Volume)

تعداد کل پیام‌های خروجی که یک کسب و کار در پاسخ به مشکلات خدماتی یک مشتری در یک بازه زمانی مشخص ارسال می‌کند.

85. ریتوئیت (Retweet)

عمل بازنشر پست توئیتری که منتشر شده است توسط دیگر کاربران. زمانی که این گزینه را انتخاب می‌کنید می‌توانید انتخاب کنید که توییت را به همان صورت که هست بازنشر کنید یا نظر خود را ضمیمه آن کنید.

86. آر اس اس (RSS)

یک قالب برای متحد کردن محتوای یک وب‌سایت است. مخفف عبارت Rich Site Summary یا Really Simple Syndication است. آر اس اس ها در یک قالب استاندارد XML تولید می‌شوند که آن‌ها را با بسیاری از reader قابل خوانش می‌کند.

87. مقیاس (Scale)

درجه‌ای از قابلیت گسترش شبکه های اجتماعی یک کسب و کار به صورت اثر بخش. مقیاس کردن یک کسب‌وکار به معنی تلاش برای افزایش درگیری مخاطبین آن کسب‌وکار در شبکه‌های اجتماعی همزمان با کاهش زائدات و کارهای بیهوده است.

89. زمان بندی (Scheduling)

زمان بندی برای ارسال یک محتوا یا اپدیت در زمان مشخص‌شده توسط نرم‌افزارهای مدیریت محتوا و مدیریت ارتباط با مشتری مانند SRP. این کار به متخصصان شبکه‌های اجتماعی امکان ذخیره زمان بیشتری می‌دهد چرا که برنامه زمان‌بندی پست‌ها را یک بار تهیه می‌کنند و انتشار به صورت خودکار رخ می‌دهد. بنابراین این امکان را دارند تا اتفاقات را بهتر رصد کرده و کمپین‌های بهتری را طراحی کنند.

90. اسکرین‌شات (Screenshot)

تصویری که یک عمل یا اتفاق بر روی صفحه مانیتور کامپیوتر یا گوشی هوشمند را ضبط و ثبت می‌کند.

91. سلفی (Selfie)

یک عکس از خود شما که خودتان آن را ثبت کرده‌اید اما نه با دوربین و تایمر بلکه با گوشی هوشمندتان و با هدف بارگذاری آن در شبکه‌های اجتماعی.

92. سئو (SEO)

فعالیتی که در جهت تلاش برای بهبود وضعیت دیده شدن به صورت طبیعی در موتورهای جستجو مانند گوگل صورت می‌گیرد. با وجودی که کسب‌وکار‌ها می‌توانند با پرداخت هزینه جایگاه خود در موتورهای جستجو را بهبود بدهند اما اصول سئو بر تکنیک‌های رایگان بهبود این وضعیت تاکید دارد.

93. سایت اسلایدشیر (Slide Share)

یک پلتفرم اجتماعی برای اشتراک‌گذاری سخنرانی‌ها و تمامی محتواهای کسب‌وکار محور به صورت یک جا است. این پلتفرم کار شما برای اشتراک‌گذاری عکس‌هایتان در فیسبوک و لینکدین و توئیتر را راحت می‌کند.

94. شبکه اسنپ‌چت (Snapchat)

یک پلتفرم مبتنی بر اشتراک‌گذاری عکس و ویدیو است.

در این اپلیکیشن شما با استفاده از محتوای تصویری با دوستان و سایر کاربران ارتباط گرفته و پیغام می‌فرستید. این اپلیکیشن در سال 2011 به بازار عرضه شده است. در اسنپ چت کاربران می‌توانند انواع محتوای متنی و عکس و نقاظی و کاراکتر‌های تصویری پیش‌فرض را قبل از ارسال ویرایش کنند.

95. تجارت اجتماعی (Social Commerce)

منطقه تجارت الکترونیکی، جایی که فرایند خرید توسط شبکه‌های اجتماعی و یا سایر بستر‌های آنلاین صورت می‌گیرد.

96. بازاریابی شبکه‌های اجتماعی (Social Media Marketing)

عمل استفاده از شبکه‌های اجتماعی توسط بازاریابان برای افزایش آگاهی از برند، شناسایی مخاطبین هدف، تبدیل بازدیدکنندگان به مشتریان بالقوه و ایجاد ارتباطات معنادار با مشتریان و ارائه خدمات پس از فروش.

بازاریابی شبکه‌های اجتماعی باید به طور مناسب و دقیق با سرویس‌های ارائه خدمات پس از فروش در شبکه‌های اجتماعی، مدیریت شبکه و تمامی فعالیت‌های فروش از طریق شبکه‌های اجتماعی هماهنگ باشد.

97. بازگشت سرمایه شبکه‌های اجتماعی (Social Media ROI)

مجموع عواید مالی تمامی فعالیت‌هایی که در شبکه‌های اجتماعی منجر به دریافت سرمایه می‌شوند.

98. پلتفرم ارتباط اجتماعی (Social Relationship Platform)

تمامی تکنولوژی‌های امن و مقیاس‌پذیری که به انواع کسب‌وکارها امکان مدیریت روابط مجازی را طی انواع دستگاه‌های ارتباط جمعی می‌دهند. این پلتفرم‌ها هر آنچه که از یک شبکه اجتماعی نیاز دارید در یک جا و با قابلیت کنترل و مدیریت بهتر و سریع‌تر به شما می‌دهند.

99. فروش اجتماعی (Social Selling)

عمل استفاده از شبکه‌های اجتماعی توسط متخصصان فروش برای افزایش فروش و سرمایه. فروشندگان به خوبی می‌توانند از شبکه‌های اجتماعی در جهت افزایش شهرت برند خود و شبکه اجتماعی خود و همچنین جذب مخاطبین بیشتر به خوبی بهره ببرند. این کار برای آن‌ها با رصد کردن اعم جستجو‌های مخاطبین مستعد و پرسش و پاسخ‌های آنان میسر است.

100. اسپم (Spam)

محتواهای غیرضروری و زائد که صندوق دریافت پیغام را اشغال می‌کند. اسپم لغت پر استفاده در روز‌های ابتدایی رواج اینترنت برای پیام‌هایی که اصطلاحا «آشغال» به کار برده می‌شده است.

101. پست‌های حمایت‌شده (Sponsored Posts)

پست یا محتوایی که برای انتشار آن در شبکه‌های اجتماعی از یک برند کسب‌وکار یا سازمان خاص وجهی دریافت شده است. هر شبکه اجتماعی نوعی از پست‌های حمایت ‌شده مخصوص خود را دارد. این نوع پست‌ها به برند‌ها کمک می‌کنند تا مخاطبین بالقوه خود را افزایش دهند.

102. استوری‌ها (Stories)

نوعی از محتواهای موقت در فیس‌بوک، اینستاگرام یا اسنپ چت که تا 24 ساعت قابل رویت خواهند بود.

103. برچسب (Tag)

کلیدواژه ای که در شبکه‌های اجتماعی به یک پست اضافه می‌شود تا آن را در دسته بندی خاص یا در کنار سایر محتواهای مشابه و مرتبط طبقه‌بندی کند.

همچنین شما می‌توانید یک شخص را در پست خود تگ کنید که این عمل در نهایت یک لینک از پست شما به حساب کاربری آن شخص می‌سازد و آن‌ها را با پست درگیر می‌کند. در کنار این قابلیت سرویس‌های زیادی هستند که به شما کمک می‌کنند تا تگ‌های ناخواسته را حذف کنید.

104. شرایط و ضوابط خدمت (Terms of Service)

تمامی قوانینی که اشخاص باید در هنگام استفاده از یک خدمت یا خرید یک محصول باید از آن‌ها آگاه بوده و رعایت کنند. هر پلتفرم اجتماعی جزئیات قوانین مختص خود را دارد که شما در هنگام ایجاد حساب کاربری خود با آن‌ها موافقت می‌کنید.

اگر هر زمان شما از رعایت هر یک از این قوانین سرپیچی کنید از دریافت خدمات پس از آن زمان محروم شده و حساب کاربری شما مسدود یا حذف می‌شود. به همین علت است که کاربران باید بر قوانین کاملا اشراف داشته و آن‌ها را رعایت کنند.

105. روند یا گرایش (Trend, Trending)

یک عنوان یا هشتگ که در یک شبکه اجتماعی در یک زمان مشخص بسیار رایج شده باشد. ترند‌ها در پلتفرم‌هایی نظیر فیس‌بوک و توئیتر برای ترغیب هرچه بیشتر مخاطب برای مشارکت در بحث‌ها و مطالب داغ‌تر استفاده می‌شوند. ا

ولین بار این قابلیت برای پست‌های مختلف در توئیتر عرضه شد و توسط دیگر پلتفرم‌های مشابه نیز به تدریج مورد استفاده و شخصی سازی قرارگرفت. توجه کنید که ترندهایی که در فیس‌بوک یا توییتر مشاهده می‌کنید برای شخص شما بسته به موقعیت جغرافیاییتان، دنبال‌کنندگانتان و محتواهایی که اشتراک‌گذاری می‌کنید شخصی‌سازی شده‌اند.

106. ترول (Troll)

یک کاربر شبکه اجتماعی که تعمدا پیام ها یا پست‌هایی آزاردهنده و بی‌ادبانه با هدف آزار و رنجش دیگر کاربران منتشر می‌کند.

107. کوتاه کننده لینک (URL Shortener)

ابزاری که یک URL را به قالبی کوتاه‌تر (و مناسب‌تر برای شبکه‌های اجتماعی) تبدیل می‌کند.

کاربرانی که بر روی یک لینک کوتاه (شرت لینک) کلیک می‌کنند مستقیما به آدرس اصلی هدایت می‌شوند. کوتاه‌کننده‌های URL مانند Bitly یا ow.ly می‌توانند امکانات رصد لینک را نیز فراهم کنند که به کسب‌وکارها اجازه می‌دهد تا کلیک‌هایی را که از طریق شبکه‌های اجتماعی یا وب‌سایت‌های دیگر دریافت کرده‌اند اندازه‌گیری کنند.

108. محتوای تولید شده توسط کاربر (User-generated content)

رسانه‌ای که توسط کاربران پلتفرمی اجتماعی به صورت آنلاین ایجاد و منتشر می‌شود و عموما هم اهدافی غیرتجاری دارد. محتوای تولید شده توسط کاربر یکی از مشخصه‌های تعریف‌کننده رسانه‌های اجتماعی است.

بسیاری از شرکت‌ها از محتوای تولیدشده توسط کاربر به عنوان روشی برای افزایش آگاهی از برند و وفاداری مشتری استفاده کرده و با شور و اشتیاق از آن استقبال کرده‌اند. کمپین‌های تولیدی کاربر (مثلا مسابقات اینستاگرامی) به کسب‌وکارها اجازه می‌دهد تا از انرژی خلاقانۀ مشتریان خود بهره‌مند شوند و از آن برای سوخت تاکتیک‌های بازاریابی استفاده کنند.

109. تایید شده (Verified)

حسابی که مالک آن هویت خود را برای ارائه‌دهندۀ پلتفرم شبکۀ اجتماعی ثابت کرده است. از این کار معمولا به عنوان راهی برای جلوگیری از کلاهبرداری و محافظت از حقوق شخص یا سازمان ارائه‌دهندۀ خدمت استفاده می‌شود. برندها، روزنامه‌نگاران و دیگر شخصیت‌های عمومی از این روش استفاده می‌کنند.

آیا این مطلب مفید بود؟
‌بله‌‌خیر‌

شما در بورس، علاوه بر خرید و فروش سهام:

  • می‌توانید در دارایی‌هایی مانند طلا و مسکن سرمایه‌گذاری کنید
  • در صندوق‌های سرمایه گذاری بدون ریسک، سود ثابت بگیرید

برای شروع سرمایه‌گذاری، افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاری‌ها انجام دهید:

نام شرکتویژگی‌هاامتیاز
کارگزاری آگاه
  • باشگاه مشتریان با جایزه
  • نرم‌افزار معاملاتی پیشرفته
  • دریافت اعتبار معاملاتی
  • خرید آنلاین صندوق‌ سرمایه‌گذاری
  • ثبت‌نام آنلاین برای کد بورسی
blankثبت نام در بورس

برای سرمایه‌گذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه می‌شود:

نام خدماتویژگی‌ها
دوره‌های آموزش تحلیل تکنیکال
  • دوره‌های حضوری + غیرحضوری
  • شناخته‌شده‌ترین اساتید
  • در سطح مقدماتی، متوسط و پیشرفته
  • ارائه مدرک معتبر گذراندن دوره
blank

0 0 رای
به مطلب امتیاز دهید:
اشتراک
اطلاع از
guest

2 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
مشاهده همه دیدگاه‌ها
Sadegh

سلام، من میخوام کانال تلگرامم رو توی گوگل ثبت کنم، باید چیکار کنم؟
مطالب رو خوندم متوجه نشدم،
اسم کانالم؛ کسب درآمد از اینترنت
آیدی کانال؛ @golden_jobs

امیدبهادر

باسلام خدمت شما و تبریک سال نو ،جناب اسلامی خیلی ممنون که اینقدر کامل و جامع ودقیق و ساده و روان اصطلاحات شبکه های اجتماعی را شرح دادید خداوند خبرت دهد و همیشه سالم و موفق واستوارباشید. باتشکربهادرازقم

مطالب مرتبط

blank

در بورسینس از 10 سال گذشته تاکنون، تلاش ما این بوده به شما کمک کنیم:

  • ترید و سرمایه‌گذاری اصولی را شروع کنید
  • ارزش پول‌تان را در برابر تـورم حفظ کنید
  • از سرمایه‌تان برای کسب سود بیشتر استفاده کنید
  • سرمایه‌گذاری موفق‌تری داشته باشید

درباره بورسینس بیشتر بخوانید 

blank
2
0
از دیدگاه‌ شما استقبال می‌کنیمx